Brđanin: Napadač prvo pucao na podstanare, ubijena deca od osam i 11 godina

Region 12. avg 202221:44 > 22:00 10 komentara
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradala i dva deteta od osam i 11 godina.

Povezane vesti

„Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B, sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest“, rekao je Brđanin u video poruci.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

„Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života“, ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

„Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje“, zaključio je Brđanin.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.

„Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti“, saopštio je Brđanin.

REUTERS/Stevo Vasiljević
Cetinje Cetinje
REUTERS/Stevo Vasiljević
REUTERS/Stevo Vasiljević
REUTERS/Stevo Vasiljevic
Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
REUTERS/Stevo Vasiljevic
Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović
Cetinje Cetinje
Tanjug/AP Photo/Risto Božović

Podsećamo, na Cetinju je u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić, usmrtio sugrađanin.

Prema saznanjima „Vijesti“, radi se o Cetinjaninu N.K.

Nastić je dodala da je šest osoba na lečenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru.

Novinarka TV „Vijesti“ Svetlana Đokić za N1 kaže da je u pitanju najveće masovno ubistvo u novijoj istoriji Crne Gore i potvrđuje da među žrtvama ima i dece.