Dirljiv susret u studiju N1: Doktor i devojka kojoj je spasio život pre osam godina

Region 28. sep 202315:48 3 komentara

Praktikantkinja N1 Sarajevo Selma Trnovac imala je danas emotivan susret u studiju sa doktorom Vedadom Herendom, koji joj je svojevremeno spasio život, pošto je pala na planinarenju.

“Planinarila sam na Treskavici 2015. godine. Prilikom uspona sam pala na zahtevnom delu terena, niz stene. Srećom, u timu planinara bio je doktor Vedad. Odmah mi je pružio prvu pomoć i odmah je znao koja je povreda u pitanju – ja sam slomila ključnu kost. Tokom ostatka ture je brinuo o meni. U jednom trenutku se zabrinuo kako će reagovati moja mama, pa me pitao da li je ona namćor. Odgovorila sam da nije, ali da ja volim tu pesmu od Balaševića i on je meni onda krenuo da peva tu pesmu, zajedno i sa drugim učesnicima”, prisetila se Selma, još jednom se zahvaljujući doktoru.

A doktor se Selminog slučaja setio nakon njenih prvih izgovorenih reči.

“Čuo sam krik, kada sam se okrenuo – nisam mogao da verujem, to je izgledalo filmski. Pomislio sam da bi mogla biti smrtonosna povreda”, naglasio je.

Doktor je Selmu konopcima fiksirao za svoje telo i naglasio da taj slučaj najbolje ilustruje važnost adekvatne prve pomoći.