Oglasio se Milo Đukanović nakon što je izgubio na izborima u Crnoj Gori

Region 02. apr 202322:13 72 komentara
Tanjug/ AP Photo/Risto Bozovic

Milo Đukanović, lider DPS, posle poraza u drugom krugu izbora, čestitao je pobedu Jakovu Milatoviću. "Prihvatam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore. Želim Crnoj Gori sve najbolje, novom predsedniku da bude dostojan poverenja koje je dobio i da doprinese daljem demokratskom i ekonomskom prosperitetu naše države", naveo je.

Milo Đukanović je dočekan pesmom u štabu.

„Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću na poverenju koje je dobio, želim mu da bude udspešan predsednik, jer ako je on uspešan predsednik, to je može značiti i da će Crna Gora biti uspešna država i da će se kretati ka svom cilju“, rekao je.

Zahvalio je građanima koji su, kako je rekao, ovim izborima doprineli da imaju kredibilan, demokratski proces. Zahvalio je i onima koji su njemu dali poverenje, navodeći da svaki glas ceni. Sačuvati poverenje od 160.000 glasova posle 30 godina vlasti, nije tako jednostavno, dodao je. Naveo je da je posebno ponosan što je dobio ogromnu podršku u delovima Crne Gore sa većinskim manjinskim narodima.

Povezano:

„Sada je jako važno da Crna Gora napravi i sledeći izbor – zakazan za 11. jun, parlamentarni izbori. Sve štpo se događa ovih dana, potvrđuje da Crna Gora nema Vladu i da ima zalutale institucije“, smatra Đukanović. Naveo je da je mogao da ove izbore mogao da „posmatra sa tribina“, ali da ga je u ovu trku uvela njegova odgovornost, da zaštiti državnu i nacionalnu čast Crne Gore i Crnogoraca. Mislim da smo to radili ove godine i danas, rezultati su rezultati, nekada dobijete i izgubite i u ovom izbornom procesu pokazali smo apsolutnu odgovornost prema Crnoj Gori, naveo je i dodao da će do kraja života biti posvećen građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori.

Podsetio je da je predsednik Crne Gore do 21. maja i rekao da će se truditi da će do kraja mandata svoj posao obavlja na najbolji mogući način.

„Prihvatam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore. Želim Crnoj Gori sve najbolje, novom predsedniku da bude dostojan poverenja koje je dobio i da doprinese daljem demokratskom i ekonomskom prosperitetu naše države“, naveo je.

Inače, u štabu DPS, kada je novinarka Vijesti postavila pitanje – prisutni su negodovali i zviždali i njoj nije bilo omogućeno da dobije odgovor na pitanja da li će biti nosilac liste DPS na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. jun i da li će biti predsednik stranke..

Sve o današnjim izborima čitajte u našem blogu uživo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare