Đukanović: DPS najjača partija u Crnoj Gori, sve je bolje od postojećeg stanja

Region 27. nov 202117:02 > 17:048 komentara
Milo Đukanović Dritan Abazović Skupština Crne Gore
Savo Prelevic/AFP (arhiva)

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je da su dva rešenja za izlazak iz trenutne političke situacije - izbori ili politička Vlada i odbacio špekulacije da je uslov za formiranje manjinske vlade da se povuče sa funkcije šefa stranke i da je to od njega tražila međunarodna zajednica.

„Postoje dva rešenja: prvi scenario su izbori. Sve ostalo bi vodilo pričama o političkoj korupciji i izneveravanju izborne volje građana. Drugo rešenje je politička vlada. Mislim da je pametnije razmišljati o tome da se formira politička vlada sa punim mandatom“, rekao je Đukanović novinarima nakon Balkanskog integracionog foruma.

On je istakao da odnos DPS-a prema ideji manjinske vlade nije identičan kao onaj pre 15 meseci.

„Tada smo izašli sa ponudom da podržimo manjinsku vladu. To tada nije bilo prihvaćeno. Danas je jasno koja je to bila greška. Odnos DPS-a danas prema toj ideji nije isti kao pre 15 meseci. Sada imamo nova saznanja i nova očekivanja. Imamo dva rešenja koja preferiramo pre manjinske vlade. Ne treba nas uopšte ubeđivati da je sve bolje od postojećeg stanja. Ako je manjinska vlada jedino rešenje razgovaraćemo u DPS-u o tome“, istakao je Đukanović.

U Crnoj Gori se spekuliše o mogućnosti formiranja manjinske vlade koju bi činila URA Dritana Abazovića i manjine, a koju bi u parlamentu podržala Demokratka partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Đukanović je dodao da je DPS najjača partija na crnogorskom političkom spektru „i to niko ne bi treba da smetne sa uma“.

On je kazao da mu niko iz međunarodne zajednice nije rekao da odstupi sa čela partije.

„Nikada niko, a ni sad nije ni pomislio da mi daje predlog koliko ću ostati na ovoj poziciji. Razgovaram sa ozbiljnim ljudima koji tako nešto sebi ne bi dali za pravo“, naglasio je Đukanović.

On je podsetio da je DPS odmah nakon izbora najavila ozbiljne reforme i u njih ušla.

„Sve je u našim planovima jasno definisano. Nikad nikome nisam dozvoljavao da se meša u moje planove jer te planove definišem ja. Ovo vidim kao produženi pokušaj da se nastavi sa kompromitacijom DPS-a“, smatra Đukanović.

Kako je dodao, još uvek nema procesa koji treba da potvrde korumpiranost DPS-a.

Komentari

Vaš komentar