Đukanović: Imamo strategiju za pobedu na izborima, dobiću 40.000 glasova više

Region 24. mar 202313:54 40 komentara
Nikola Kojić

Cilj je pobeda u drugom krugu, poručio je aktuelni predsednik Crne Gore i predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, najavljujući da će 2. aprila imati dodatnih 40 hiljada glasova.

Đukanović je u prvom krugu predsedničkih izbora održanom 19. marta imao 35 odsto podrške birača, odnosno 120.000 glasova.

Njegov protivkandidat Jakov Milatović iz Pokreta „Evropa sad“ imao je podršku 29 odsto birača, što je ukupno 98.000.

„Imamo jasnu strategiju za pobedu u drugom krugu. Ne koristimo prevaru. Ne širimo iluzije, već računamo na postojeće birače. Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila imati bilans koji će biti dovoljan za pobedu“, rekao je Đukanović, ocenivši da je „zadatak njegovog protivnika rušenje Mila Đukanovića, a ne razvoj Crne Gore“.

Đukanović je ranije rekao da zna za „rezervoar“ iz kojeg će izvući nove glasove, dok su analitičari u Podgorici ocenili da računa na glasove manjina u Crnoj Gori, pre svega Bošnjaka i Albanaca koji su glasali u malom broju u prvom krugu izbora, i glasovima emigracije koja je početkom aprila najavila masovni dolazak u Crnu Goru.

„Postoji veliki rezervoar glasova, sigurno ne ispod 40.000. Ne govorim o dijaspori i lokalnim građanima. Govorim o ljudima koji su u biračkom spisku. Neki od njih su ovde, neki žive na drugoj adresi, ali su državljani Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović.

Njegov protivkandidat u drugom krugu Jakov Milatović dobio je u četvrtak podršku većine političkih partija koalicije koja je pobedila Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. godine, kao i tri predsednička kandidata iz prvog kruga izbora – Andrije Mandića, Gorana Danilovića i Alekse Bečića.

„Kandidati ‘Evrope sad’, Demokratskog fronta, Demokrata i Jedinstvene Crne Gore zajedno su dobili preko 60 odsto podrške i preko 80.000 glasova više od predsedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića“, saopštio je ranije Milatovićev Pokret „Evropa Sad“.

Drugi krug predsedničkih izbora je zakazan za 2. april a pravo glasa ima oko 550.000 birača.

Komentari (40)

Vidi sve komentare