Đukanović: Pristupanje Crne Gore „Otvorenom Balkanu“ ravno novoj veleizdaji

Region 01. dec 202221:2012 komentara
Izvor: N1

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da bi pristupanje Crne Gore inicijativi "Otvoreni Balkan" bilo ravno "novoj veleizdaji".

Pročitajte još:

Đukanović je za TV Crne Gore naveo da je Vlada Crne Gore bila legitimna kada je usvojila Temljni ugovor i dodao da je uputio prigovor zato što veruje da je to bila „zakulisna rabota, u korist nekih centara van Crne Gore“.

Naveo je da je to učinio premijer Dritan Abazović, koji je želeo to da uradi bez uključivanja stručne i laičke javnosti.

Đukanović je ocenio da bi uvođenje Crne Gore u „Otvoreni Balkan“ bilo „neodgovorno, providno i slugansko u interesu nekih država, a protivno interesima Crne Gore“.

Prema njegovom mišljenju to bi „direktno vodilo pred sud“.

Istakao je da su „Otvoreni Balkan“ lansirali ljudi koji su izgubili poverenje u realnost evropske perspektive za njihove zemlje, pre svega Srbije, Albanije, pa i Severne Makedonije.

„Inicijativa je samim tim hendikepirana u odnosu na Berlinski proces. Ta inicijtiva nas ne priprema za život u EU, podrazmeva saradnju po balkanskim standardima, a ja smatram da nam to ne treba“, rekao je Đukanović.

On je zaključio da Crna Gora ne treba da se pridruži onima koji su izgubili poverenje u evropsku perspektivu.

Komentari

Vaš komentar