Đukanović: Tvrdnja Milatovića o Šešelju i meni – jeftina prevarantska floskula

Region 24. mar 202318:03 5 komentara
Nikola Kojić

Predsednik Crne Gore i predsednički kandidat Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, izjavio je da je tvdnja njegovog protivkandidata u drugom krugu iz Pokreta Evropa sad, Jakova Milatovića, da su on i Vojislav Šešelj "stari drugari", "jeftina prevarantska floskula primerena neozbiljnim ljudima".

Milatović je u četvrtak, povodom podrške koju mu je u jednoj izjavi za TV dao predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kazao da Šešelja nije sreo nikada.

„Mi smo predstavnici potpuno drugačijih svetonazora i životnih pogleda“, rekao je Milatović i dodao da je Šešelj dolazio na inauguraciju Đukanovića na Cetinju 1998. godine, te da su oni „stari drugari“.

Đukanović je novinarima u Podgorici rekao: „Valjda ne moram da pričam koliki smo prijatelji Šešelj i ja. On je o tome svedočio kada je 1996. godine izbačen iz Crne Gore. I bez tog izbacivanja, znamo da je on ortodoksni zastupnik velikosrpskog nacionalizma protiv kojeg se ja konzistentno borim“.

Đukanović je rekao da je apsolutno siguran da u drugom krugu izbora 2. aprila imati dovoljno glasova za pobedu jer, kako je rekao, Crna Gora „treba da nastavi putem kojim se kretala do 30. avgusta“ 2020. kada je Đukanovićeva DPS izgubila vlast.

„To ne kažemo samo mi, nego i naši partneri“, rekao je Đukanović.

Komentari (5)

Vidi sve komentare