Đukanović: Više niko ne pominje Pandora papire, tako neće ni afere iz Albanije

Region 17. nov 202116:21 komentara
JURE MAKOVEC / AFP

Demokratska partija socijalista (DPS) ima negativan stav o radu Vlade i podržaće svaku inicijativu za njenu smenu, poručio je lider DPS-a Milo Đukanović.

Đukanović je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, kazao da je od jednog opozicionog politilara čuo da će takva inicijativa biti pokrenuta.

„Mislimo da je to trebalo učiniti juče, a ne koji dan kasnije“, kazao je Đukanović, pišu „Vijesti“.

On je dodao da cilj DPS-a nije samo da inicijativa bude pokrenuta, nego i da uspe.

„Zato ćemo jednu inicijativu o kojoj razmišljamo, dodatno osmisliti, da onog trenutka kad bude procesuirana bude uspešna“, kazao je Đukanović.

Povezane vesti:

Upitan da prokomentariše aferu iz Albanije u kojoj se pominje, Đukanović je naveo da je informisan da je Specijalno tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa tim.

„Radujem se tome i efikasnom postupanju Specijalnog tužilaštva. Kao uvek do sada odazvaću se pozivu svakog državnog organa jer želim da na taj način dam primer kako treba da postupamo, ako želimo da uspostavimo efikasnu vladavinu prava“, rekao je Đukanović.

On je ocenio da je „manje više u odnosu na tu temu sve rečeno“ i da reč o potpuno iskonstruisanoj aferi.

„Ne znam o kojim se licima radi, niti sam na bilo koji način sa tim licima ikad imao ikakav kontakt. Pročitao sa i takvu reakciju banke koja se pominje, koja kaže da ti ljudi nesu njeni klijenti, reč je o komplentom falsifikatu“, istakao je Đukanović.

On je rekao da su se falsifikati množili i da su postali neka vrsta prakse u političkom životu i medijskoj praksi.

„Gde se subverzivno želi skretati pažnja javnosti sa realnih problema u Crnoj Gori, kao što je nefunkcionalna i neodrživa vlast i onda se želi javnost zabavljati sa novim aferama“, rekao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je on u središtu tih afera.

„Njihov cilj je da diskredituju ono što su učinci Crne Gore u prethodnom periodu. Ne bih rekao da su ti učinci mali. Zaista verujem u sve što sam radio. Imamo jak politički pokret koju pokušava sve to diskreditovati“, rekao je Đukanović.

On je dodao da je potrebno samo nekoliko dana da se sve te afere raspadnu kao kula od karata.

„Danas više niko ne pominje Pandorine papire, jednako tako neće pominjati i ove priče iz Italije i Albanije“, smatra Đukanović.

On je kazao da iz bogatog repertoara iskonstruisanih afera, čak ni tako zahtjevne adrese kakva je Javni servis ne koriste da nešto nauče.

„Nemam nikakvog odnosa osam godina sa tom bankom. Ali sve to je sastavni dio balkanske interpretacije slobode medija“, kazao je Đukanović.