Do smrti tukao trudnu nevenčanu suprugu: Nikolić osuđen na 12 godina zatvora

Region 11. dec 202310:57 19 komentara
Shutterstock

Viši sud u Podgorici danas je na 12 godina zatvora osudio Dalibora Nikolića za krivično delo nasilje u porodici. Prema navodima optužnice, okrivljeni je optužen za svirepo ubistvo supruge Baranke Zumrite Nerde (27) u januaru 2022. godine.

Više državno tužilaštvo u završnoj reči zatražilo je od suda maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Nikolića, za svirepo ubistvo, prenose „Vijesti“.

Prvostepenom presudom je navedeno da Nikolić nije mogao biti optužen za krivično delo teško ubistvo, jer nije moglo biti utvrđeno da je postojao umišljaj.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Dalibor Nikolić počinio svirepo ubistvo trudne nevenčane supruge Zumrite Nerde (27). Ona je od posledica povreda, koje joj je Nikolić naneo tokom 15. i 16. januara 2022. godine, preminula 21. januara u Kliničkom centru Crne Gore.

Nikolić je, prema navodima iz optužnice, tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevenčanu suprugu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloletne dece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući. Nakon osam sati batinjanja Zumrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. Nešto kasnije je ipak došla do kuhinje i ponudila da ona skuva kafu, što je razbesnilo Nikolića.

Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u deo lica ispod desnog oka. Zumrita je od ovog udarca izgubila svest usled izliva krvi u mozak i pala na tlo.

U optužnici se navodi da je ona primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a lekari su joj u bolnici konstatovali pet teških telesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare