Doček Joanikija u Podgorici, premijer zatražio oprost „ako je uradio išta loše“

Region 02. jun 202120:19 > 23:547 komentara
Joanikije, vladika Joanikije
Izvor: Nova.rs/ Goran Srdanov

Vernici Srpske pravoslavne crkve i predstavnici državnog vrha dočekali su ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici novoizabranog mitropolita Crnogorsko primorskog Joanikija.

Vernici su skandirali „vladiko sokole“. Među okupljenima je bio i premijer Zdravko Krivokapić koji je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu SPC i obećao da će Temeljni ugovor sa tom verskom zajednicom biti potpisan.

Krivokapić, koji je pre par dana u Patrijaršiji u Beogradu odbio da potpiše Temeljni ugovor, od Joanikija je zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše.

Ispred Hrama su bili i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić kao i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Okupljeni su nosili trobojke i crkvene zastave.

Okupljeni vernici u Hramu nisu nosili maske i držali distancu, a nepoštovanje mera zabeleženo je i ispred verskog objekta.

Prema aktuelnim epidemiološkim merama dozvoljeno je prisustvo do 50 osoba u zatvorenom prostoru, uz nošenje maski.

Lideri parlamentarne većine na večeri kod Joanikija

Novoizabrani mitropolit Crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije ugostio je lidere vladajuće koalicije na večeri, nakon večernje službe u Sabornom hramu u Podgorici.

Na večeri su bili premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić – ali i lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

Gosti su se veselili uz pesme „Veseli se srpski rode“ i „Onamo, namo“, vidljivo je na snimcima koje objavljuju podgorički mediji.

Lideri DF su saopštili da premijer koji je bio nosilac njihove liste više nema njihovu podršku, nakon što pre nekoliko dana U Patrijaršiji u Beogradu, nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

Komentari

Vaš komentar