Dodik: Biću kandidat na izborima, vodimo bitku za poziciju Republike Srpske

Region 12. jun 202212:2113 komentara
Milorad Dodik
Izvor: N1/arhiva

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će biti kandidat na predstojećim opštim izborima u BiH, kao i da opozicija pokušava da ga u tome spreči, jer je svesna njegove snage.

„Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno snažna da pobedi, a možda bi bila i snažnija u tom slučaju“, smatra Dodik.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, početkom jula će Glavni odbor SNSD utvrditi kandidature, te da očekuje ubedljivu pobedu.

„Na ovim izborima SNSD ulazi u jednu od odlučujućih bitaka, ne za svoje postojanje, nego za poziciju Republike Srpske. Sva politika muslimana u Sarajevu se zasniva na tome da razgradi homogenost srpskog nacionalnog, a time i političkog korpusa, a kada u tome uspeju, onda lakše ostvare neke svoje male uspehe“, rekao je Dodik za Televiziju „MIS“ iz Sidneja.

On je naglasio da se vlast u Republici Srpskoj uporno bori da do toga ne dođe, ali i da građanima obezbedi što bolje uslove za život, povećanjem plata, penzije, te borbom protiv različitih izazova, kao što je bila pandemija koronavirusa.

„Pokušavamo da dajemo odgovore na te izazove koji su smisleni. Naša finansijska situacija je stabilna, te sa svime što ima pokazuje svoju vitalnost i sposobnost, te smo dostigli i pokrivenost uvoza izvozom 81 odsto“, rekao je Dodik.

Komentari

Vaš komentar