Dodik: BiH je neumitno na putu razlaza

Region 03. avg 202121:2932 komentara
MILORAD DODIK
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je ta država neumitno na putu razlaza, na koji su je postavile zapadne zemlje samovoljom i kršenjem međunarodnog prava.

Visoki predstavnik ne funkcioniše, ne radi, on nema nikakve ingerencije, nije ih ni imao izvan Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ali je prekršeno međunarodno pravo arogancijom i samovoljom nekoliko zapadnih zemalja koje su učinile sve da Dejtonski sporazum obesmisle, a BiH dovedu na rub opstanka i postave na neupitan put razlaza, koji je jedino realan i moguć za sve narode na ovom prostoru, rekao je Dodik u Bijeljini, prenosi Srna.

On je ponovio da u ovom trenutku Bosna i Hercegovina nema visokog predstavika, a da li će ga imati zavisi od toga da li će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija uopšte imenovati nekoga na tu funkciju.

Uoči sutrašnjeg razgovora u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik kaže da to nije vezano za aktuelnu situaciju u BiH, jer je reč o ranije dogovorenom sastanku, kakvi se održavaju u kontinuitetu.

Dodik je podsetio da svakog 4. avgusta Republika Srpska i Srbija zajednički obeležavaju sećanje na egzodus i zločin nad Srbima koji su proterani iz Hrvatske, a sutra će to biti u beogradskom naselju Busije.

Dogovorili smo se da održimo i sastanke državnih rukovodstava, a na dnevnom redu je naša saradnja koja je veoma intenzivna u raznim sektorima i delatnostima, kao i aktivnosti vezane za igradnju infrastrukture, kazao je Dodik.

Komentari

Vaš komentar