Dodik: Dan srpskog jedinstva nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH

Region 15. sep 202114:46 9 komentara
Srna

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnji dan, kada se slavi Dan srpskog jedinstva, nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH.

„Ovaj dan zaslužuje dostojanstvo. Ovo nije upereno protiv drugih naroda u BiH. Spreman sam da to dokazujem na svaki način. Prema Dejtonu, pravo na obrazovanje pripada entitetima i kantonima“, kazao je Dodik u svom obraćanju u Narodnoj skupštini RS, koja danas treba da usvoji Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma.

Povezane vesti

Dodik je najavio da će danas govoriti na centralnoj svečanosti u Beogradu povodom Dana srpskog jedinstva.

Poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić navela je da „nema sloge i jedinstva sa onima koji su u kriminalu, korupciji, koji potkradaju državu i sistemski urušavaju sve pore društva“.

„Ne može meni držati lekciju iz patriotizma onaj što krade i laže“, navela je Trivićeva u parlamentu RS, optuživši aktuelnu vlast, sa Dodikovim SNSD na čelu, da su uništili sve segmente društva u Republici Srpskoj.

Prema njenim rečima, danas se u patriotizam i srpsko jedinstvo kunu oni koji najmanje imaju pravo na to, dok oni koji su stvarali RS „žive na marginama društva“.

Govoreći o predloženom zakonu o zaštiti ćirilice, ona je kazala da u tom zakonu ima nepreciznosti i da predloženi zakon nije isti kao u Srbiji.

„Vlada je morala da konkretizuje ovo zakonsko rešenje, a ne da ostavi podzakonskim aktima, koji se uglavnom ne donose u praksi“, kazala je Trivićeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare