Dodik dodelio Viškoviću mandat za sastav nove Vlade RS

Region 23. nov 202214:13 1 komentar
N1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Banjaluci je dodelio mandat za sastav nove Vlade RS dosadašnjem entitetskom premijeru Radovanu Viškoviću.

Povezano

„U skladu sa ustavnim ovlašćenjima mandat sam dao Radovanu Viškoviću. Nakon konsultacija sa parlamentarnim partijama sigurno je da postoji kvalifikovana većina za izbor novog saziva Vlade“, rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim rečima, Višković je „u kompleksnim i teškim okolnostima pokazao kvalitet i sposobnost da predvodi Vladu“.

Dodik je naveo da je to „deo pilitike u kontinuitetu“, dodavši da je Višković obavljao premijersku dužnost u protekle četiri godine u, kako je ocenio, veoma kompleksnim i izazovnim okolnostima.

Višković je zahvalio Dodiku za ukazano poverenje, navodeći da je u proteklom četvorogodišnjem mandatu Vlada RS „ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti RS“.

„U prethodnom periodu sačuvana je ekonomska i politička stabilnost Republike Srpske, što će biti prioritet i u narednom periodu“, naglasio je on.

Dodao je da je važno i to što su i poslodavci i sindikati prihvatili da on nastavi da predvodi Vladu RS.

„Naš cilj je socijalno pravednije i demografski održivo društvo. Očekujem od novih ministara da savesno izvršavaju svoje obaveze“, zaključio je Višković.

Komentari (1)

Vidi sve komentare