Dodik: Milatović negira Dejtonski sporazum i vređa Republiku Srpsku

Region 03. mar 202416:04 19 komentara
TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da izjava predsednika Crne Gore Јakova Milatovića da će posetiti i da poznaje samo Bosnu i Hercegovinu (BiH), bez entiteta, predstavlja uvredu za RS i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Možda ga i pustimo da se sastane samo sa Muslimanima, ali to onda nije BiH“, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će ga pozvati Milatović, niti da će se sastati sa njim.

„Nadam se da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom“, istakao je Dodik.

Crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je da je dolazak predsednika RS Milorada Dodika u Crnu Goru „bio pomalo čudan i skoro nenajavljen“.

On je za TV Vijesti rekao da nije „otćutao“ Dodikovu posetu Podgorici.

„Nisam ništa otćutao. Da imamo ljude koji imaju jasno izražene stavove, drugačije bi bilo. Moji stavovi o BiH su vrlo jasni. Bosnu i Hercegovinu doživljavam kao celovitu državu“, kazao je Milatović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare