Dodik na otvaranju džamije u Banjaluci: Rušenje pre 30 godina je bila greška

Region 07. maj 202412:52 54 komentara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je otvaranju džamije Arnaudija u Banjaluci i tom prilikom poslao pomirljive poruke, rekavši da je "Arnaudija svedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta".

„Danas svedočimo veoma bitnoj stvari, a ono što se desilo pre 30 godina na današnji dan je bila greška. Ne može se nikakvim rušenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja. Danas, 30 godina posle, svedočimo naporima da se ponovo izgradi džamija Arnaudija u Banjaluci. Zahvalan sam svima koji su pomogli Turskoj koja je izdvojila novac i drugim institucijama koje su pomogle”, kazao je Dodik obraćajući se prisutnima. 

Dodao je da sve što može da se gradi je mir i da „na ovim prostorima“ svako može da bude svoj, drugačiji, pripadnik jednog, drugog ili petog naroda.

N1/ Srna/ Borislav Zdrinja

„Sve što možemo zajedno da gradimo jeste mir. Vama, vernicima muslimanima želim da čestitam Dan džamija, ali isto tako svim vernicima u Banjaluci želim da čestitam ponovnu izgradnju ovog objekta““, poručio je Dodik.

“Računajte na sve nas, na institucije Republike Srpske, živi i zdravi bili”, istakao je predsednik RS.

Arnaudija je bila jedna od 15 džamija u Banjaluci pre rata koji je izbio u Bosni i Hercegovini. Sagrađena je 1595. godine, a na današnji dan – 7. maja 1993. godine uništila su je Vojska Republike Srpske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare