Dodik nije proglasio pobedu, ali tvrdi da ima nedostižnu prednost

Region 03. okt 202201:26 3 komentara
milorad dodik n1
N1

Iz SNSD-a tvrde da je njihov kandidat za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik u prednosti u odnosu na kandidatkinju PDP-a Jelenu Trivić. Prema podacima SNSD-a, Dodik ima 213.000 glasova, dok Jelena Trivić ima 180.000 glasova, i to na uzorku od prebrojanih 72,60 odsto glasova. Dodik je kazao da se smatra pobednikom, ali da će sačekati zvanične rezultate.

“Želim da kažem da su izbori, što se nas tiče, sprovedeni fer i korektno, da mali ekscesi ne mogu dovesti izborno pitanje. SNSD je postigao svoj maksimalni i dobar rezultat. Pre svega, nesumnjiva pobeda Željke Cvijanović. Što se tiče predsednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke. Mi nismo oni koji bi proglašavali pobedu, a sutra govorili da tako nisu mislili. Mi smo u ovom trenutku za mesto predsednika RS u značajnoj prednosti i da je razlika u glasovima apsolutno nedostižna u preostalom prebrojavanju”, kazao je Dodik i dodao:

POVEZANE VESTI:

“Ne mogu ni sam da kažem da je ovo pobeda u potpunosti, ali dovoljno sam ozbiljan da sačekamo oficijelne rezultate. S druge strane imamo neozbiljne ljudi koji su spremni da prave špekulacije. U Banjaluci nas rezultat zadovoljava, naša organizacija na čelu sa Đajićem je napravila dobar rezultat.“

“U ovom trenutku SNSD je što se tiče poslaničkih lista dobio više nego ostale stranke zajedno. Naši brojevi su daleko veći, nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsednika RS. Sada smo izašli da prekinemo špekulacije koje imaju za cilj druge teme i motive. Naš je cilj da priznamo legitimni rezultat koji je ovaj narod dao nama“, istakao je Dodik, prenosi N1 Sarajevo.

Kaže da se ne sme unositi prljavština u izborni proces.

“Mi smo ovo izjavili na bazi overenih glasačkih odbora, za koje neće biti nikakve žalbe. Ne smemo špekulacijama unositi prljavštinu u izborni proces. Što se mene lično tiče ja sam pobedio, ali to ćemo potvrditi malo kasnije. Razlika je nedostižna i raste. Očekujem do kraja da će ta razlika biti i do 40.000 glasova“.

Dodik je još poručio: “Ako imate neko suvislo i provokativno pitanje, stojim vam na usluzi sve do zore. Vi sa N1 očigledno imate provokativne stvari, neću vam odgovarati, možete da se slikate”.

Dodik je ipak kasnije odgovorio na dva pitanja novinarke N1, uz neizbežne diskvalifikacije.

PDP je ranije proglasio pobedu Jelene Trivić i uveliko slavi na ulicama Banjaluke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare