Dodik LGBT osobama poručio da idu na ostrvo, vređao i američkog ambasadora

Region 28. mar 202316:07 44 komentara
milorad dodik
N1

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, te gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dodelili su ključeve 50 stanova za izbegla i raseljena lica u banjalučkom naselju Ada, gde je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrednosti 2.975.231 KM.

U razgovoru sa novinarima Dodik je istakao svoje zadovoljstvo realizacijom projekta, ali se dotakao i aktuelnih političkih pitanja, te ponovio nekoliko šokantnih i homofobnih izjava. Pripadnicima LGBT populacije čak je poručio i da idu na „ostrva“.

Dodik se u razgovoru sa novinarima najpre dotakao američkog ambasadora kao i odnosa Republike Srpske i Sedinjenih Američkih Država.

“Mi nismo prekinuli saradnju sa Amerikom nego sa Američkom ambasadom i ambasadorom. Ne slušam muziku kao američki ambasador. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje ambasade protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o telima koja kontrolišu sudove, a oni ih kontroliše. On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada Bosni i Hercegovini, to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada Republici Srpskoj i tako će ostati, voleo to taj ambasador ili ne voleo. Poštujemo američki narod i Ameriku, ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama”, kazao je Dodik.

Pročitajte još

O zakonu o nevladinim organizacijama i zakonu o kleveti Dodik je kazao da će sigurno biti doneseni. Dodik je ponovio da će LGBT aktivistima biti zabranjen pristup obrazovnim institucijama.

“Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrednosti to nećemo dopustiti“, ponovio je Dodik svoje stavove.

“Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije”, kazao je između ostalog Dodik, dodavši da je za njega neprihvatljiv zakon o istopolnim brakovima.

“Imate mesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo” kazao je Dodik.

Zakon o NVO, zakon o kleveti, čiji je nacrt usvojen u NSRS izazvao je žestoke reakcije aktivista, udruženja, ambasada  i novinara, predsednik RS Milorad Dodik na te se reakcije ne osvrće.

Prema svemu sudeći istrajaće u namerama da spornim zakonima prekrši niz ljudskih prava i sloboda i građana Republike Srpske i BiH.

Komentari (44)

Vidi sve komentare