Dodik promenio plan, iz Banjaluke ide tek nekoliko autobusa na miting u Beogradu

Region 26. maj 202311:25 46 komentara

Uprkos tome što je ranije najavljivano da će više desetina autobusa krenuti iz Banjaluke na miting Aleksandra Vučića, broj autobusa koji je jutros krenuo put Beograda mogao se prebrojati na prste jedne ruke, javlja reporterka N1.

To ne znači, međutim, da je podrška predsedniku Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci iz Republike Srpske izostala, već je, kako javlja reporterka N1, vladajuća Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) promenila plan i odlučila da za Beograd krene putničkim automobilima, kombijima i mini-busevima.

Prisustvo današnjem skupu u Beogradu najavili su i lideri i pristalice opozicije u RS. Oni su, međutim, najavili da neće organizovati prevoz.

Predsednik RS Milorad Dodik trenutno je u Azerbejdžanu, ali je obećao da će pokušati da stigne na skup u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da će se Dodik obratiti okupljenima, što bi, prema rečima reporterke N1, bio svojevrsni šamar Jeleni Trivić koja mu je bila protivkandidatkinja na predsedničkim izborima čije rezultate ne priznaje.

Trivić je, podsetimo, u poslednje vreme takođe u bliskim odnosima sa pojedinim ljudima iz Vučićevog SNS-a.

Jedini političar iz RS koji nije javno podržao Vučićev skup je avangardni lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji je poručio da ljudi koji ne žive u Srbiji nemaju pravo da se mašaju u političke izbore građana Srbije.

Reporterka iz Banjaluke ukazuje i da je zanimljivo ponašanje gradonalnika Bijeljne Ljubiše Petrovića iz SDS-a koji ima bliske odnose sa pojedinim ljudima iz SNS-a u Srbiji, ali je umesto za Beograd pre dva dana krenuo peške ka Banjaluci nakon što Dodikov SNSD nije uspeo da ga smeni.

Komentari (46)

Vidi sve komentare