Dodik: Razgovor s Putinom jedan od najuspešnijih do sada – Rusija brani Dejtonski sporazum od SAD

Region 23. feb 202415:43 17 komentara
Izvor: Tanjug/Sergei Bobylev/, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bio jedan od najuspešnijih do sada i da je došao do zaključka da "Rusija brani Dejtonski sporazum od Amerike".

Nastavljamo da sarađujemo, na svim poljima. Rusija je spremna da nastavi sa isporukama, pre svega gasa. Imaćemo i neke određene nove okvire saradnje, koji će biti poznati kroz vreme koje dolazi. Putin je posvećen očuvanju stabilnosti i mira,kako ovde, tako i u regionu, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Povezane vesti

Dodik je naveo da je jedna od tema bila i činjenica da u BiH postoji „neizabrani stranac“, što je Putin već znao i konstatovao da je to nedopustiva praksa.

Prema njegovim rečima, Rusija veoma ceni što RS ne dozvoljava uvođenje sankcija Moskvi.

Rekli smo da ne želimo naše članstvo u NATO i to nije stvar Putina, to je naša stvar. Јer mi ne vidimo koristi koje bi mogli da dobijemo od toga. Ohrabrili smo i Putina da njihove kompanije nastave sa radom i investiranjem, preneo je Dodik.

Mnogi, ukazao je on, žele da sakriju da je Rusija najveći investitor u BiH u prošloj godini.

Kada je reč o susretu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, Dodik je rekao da RS u toj zemlji ima prijatelja i „nije omotana bodljikovom žicom kako neki pokušavaju da predstave“.

Dodik je najavio da će naredna četiri meseca dva puta posetiti Rusiju, odnosno u aprilu će učestvovati na bezbednosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu, a u junu će biti održan Ekonomski forum.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare