Dodik: Rok za završetak projekta izgradnje aerodroma u Trebinju je 2023.

Region 14. sep 202114:096 komentara
Izvor: Pixabay/InsightPhotography

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je ohrabren nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, s obzirom da taj projekat treba da bude završen 2023. godine.

Posle radnog sastanka, posvećenog završetku ugovora o izgradnji aerodroma i prateće infrastrukture, Dodik je rekao da je razgovarano o raspodeli obaveza i dužnosti, kao i o procedurama koje je neophodno sprovesti.

„Rok do kada projekat treba da bude završen je 2023. godina i zato se bavimo operativnim pitanjima da ne bi bilo zastoja“, kazao je on novinarima u Banjaluci.

Direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković izjavio je da je reč o kompleksnom projektu, koji zahteva uključivanje svih nadležnih institucija.

On je dodao da su u toku izrada zoning plana i istražni radovi na terenu.

„Nadamo se da će projekat ići onom dinamikom koju smo dogovorili i da ćemo već na proleće, sa početkom građevinske sezone, ući u radove“, naglasio je Zdravković.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao da je izgradnja aerodoroma u Trebinju kapitalan projekat za Republiku Srpsku, najavivši da će na sledećoj sednici Vlade RS biti odluka o prenosu prava na upravljanje i izgradnju aerodroma na preduzeće „Aerodrom Trebinje“.

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović naveo je da su sastanku prisustvovali predstavnici svih nadležnih institucija, sa svih nivoa vlasti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će grad dati maksimalnu podršku ovom projektu.

„Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izađemo u susret kad je reč o taksama, jer je to projekt od strateškog značaja“, kazao je Ćurić.

Zahvalio je Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.

„Nadam se da će to biti projekat na ponos svih nas i podstrek da ljudi ostaju u Trebinju i Hercegovini“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Komentari

Vaš komentar