Dodik: RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Region 02. apr 202417:07 8 komentara
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BRANISLAV ZDRINJA/

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio ;da RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu o Srebrenici, koji će, kako se očekuje, BiH predložiti na Generalnoh skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodik je najavio da će Skupština RS usvojiti izveštaj o tome da u Srebrenici nije bilo genocida i rekao da iza predložene rezolucije stoje „Britanci, zajedno s mislimanima“.,

pročitajte još:

„Uporno pokušavaju da satanizuju samo RS i jedan narod. Ako dođe do usvajanja Rezolucije, ona za nas neće biti obavezujuća, već će biti obavezujuće odluke Narodne skupštine RS“ – rekao je on posle sastanka vladajuće koalicije u RS.

Dodik je rekao da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i „muslimani Bošnjaci mrze RS i žele da je unište“ i da je rešenje da se povuku sve odluke koje je Šmit nametnuo.

Ponovio je da je pre nekoliko dana Skupština RS odlučila se pokrene inicijativa da Šmitove odluke povuče Parlament BiH, a ako se to ne desi, srpski predstavnici će se povući iz odlučivanja u institucijama na državnom nivou.

Najavio je da će u tom slučaju biti donet Izborni zakon RS po kojem bi sledeće lokalne izbore na teritoriji tog entiteta BIH sporvela Republička izborna komisija RS.

Predsednik Skupštine RS i Ujedinjene Srpske (US) Nenad Stevandić je rekao ;da „ne postoji pukotina u vladajućoj koaliciji i da RS „hvata sve više kontakata na međunarodnoj sceni“, kao i ;da neće proći pokušaji međunarodne zajednice da se vlasti RS uplaše sankcijama, pritiscima i pretnjama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare