Dodik: Situacija se može rešiti uz posredovanje Vučića, Erdogana i Milanovića

Region 19. jan 202213:2111 komentara
N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. On je ocenio da je sudbina BiH u "dijalogu političara u konstelaciji Erodgan, Vučić, (predsednik Hrvatske Zoran) Milanović".

„Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dodje do rešenja u BiH što su juče i inicirali predsednici Vučić i Erdogan“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Povezane vesti

Dodao je da se Republika Srpska „sve vreme jasno zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH“.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska ni u jednom momentu nije ugrozila mir i stabilnost u BiH, niti je to, kako je naveo, bila namera, već insistirana poštovanju Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu.

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rešenje za prevazilaženje svih problema u BiH.

On je podsetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoganom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće rešiti putem posredovanja predsednika Turske, Srbije i i Hrvatske.

„I sada smatram da bi oni mogli da doprinesu da dodje do dijaloga političih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rešavanja aktuelne situacije. Bilo čije drugo mešanje u dešavanja u BiH neće doneti ništa dobro“, zaključio je Dodik.

Komentari

Vaš komentar