Dodik: Šmit se lažno predstavlja kao visoki predstavnik – on to nije

Region 31. jul 202116:5430 komentara
Izvor: N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se Kristijan Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik, jer on to nije.

„Ono što Šmit ovde promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika. Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Šmit najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti“, istakao je Dodik u intervjuu za beogradske „Večernje novosti“ koji će biti objavljen u nedelju.

Povezane vesti:

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnik sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanja ili ustavnim pozicijama.

„To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazio u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovde koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji“, naglasio je Dodik.

Da podsetimo, novi visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit stigao je u Bosnu i Hercegovinu u petak. Na dužnost stupa 1. avgusta i na toj funkciji će zameniti Austrijanca Valentina Incka, koji je 12 godina bio visoki predstavnik.

Komentari

Vaš komentar