Dodik: Srbi preživeli ustaški genocid, pa će i Incka

Region 07. feb 202115:1914 komentara
Milorad Dodik
Srna

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da su Srbi na ovim prostorima preživeli ustaški genocid, pa će tako i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Dodik je naglasio da je Inckov problem to što on vidi BiH kao centralizovanu zemlju bez Republike Srpske.

Povezane vesti

„Ovde živi narod koji je preživeo ustaški genocid i preživeće i Valentina Incka“, rekao je Dodik.

On je naveo da je Incko činio i legalizovao sve što je antidejtonsko, kršeći međunarodno pravo na bazi političke ideologije koja je tražila da Republika Srpska bude razvlašćena.

„To što nije u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom ovde funkcioniše već 24 godine u liku zlotvora kakav je Incko i drugi koji su ovde, maltretirajući Srbe, našu Republiku i srpski narod u celini, sprovodili separatnu politiku osvete nad nama, kažnjavanja i svega što su činili u proteklom vremenu“, rekao je Dodik.

Povodom zahteva da budu oduzete povelje Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić, Dodik je rekao da se Incko još jednom na ružan način obračunava sa Republikom Srpskom, navodeći da su svuda u civilizovanom svetu osuđene osobe koje odsluže kazne nakon toga slobodne u svemu.

Dodik je naglasio da sada Incko drži predavanja Republici Srpskoj, dok u isto vreme toleriše ono što se dešava u Sarajevu, a kao primer je naveo da se najveći broj zajedničkih institucija nalazi u sarajevskoj Ulici zelenih beretki.

„Zar neko zaista misli da to nama nije podvala i da to za nas nije uvredljivo“, upitao je Dodik.

Komentari

Vaš komentar