Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH, novinare “pozdravio” srednjim prstom

Region 22. mar 202210:57 > 14:1443 komentara
dodik nekulturan srednji prst nova bih
Izvor: Nova BiH

Član Predsedništva BIH Milorad Dodik saslušan je u Tužilaštvu BiH. Dodik je pri dolasku i odlasku iz Tužilaštva, novinare "pozdravio" pokazavši srednji prst.

Detalji saslušanja još nisu poznati, ali se zna da je reč o predmetu “Pavlović banka”, odnosno kupovini vile na Dedinju u Beogradu.

Dodik je posle saslušanja rekao da kredit za vilu u Beogradu otplaćuje ne samo od plate, nego i od zakupnine budući da je taj objekat bio izdat za rezidencija ambasadora jedne strane zemlje.

Povezane vesti

„Meni je učinjena šteta činjenicom da je nakon otvaranja te istrage protiv ljudi u ‘PAvlović banci’, taj ugovor raskinut i da od tada nisam imao priliku da ostvarujem prihod koji to pokriva. To sam pokrivao iz plate i nekih drugih legalnih prihoda“, naveo je Dodik.

Naime, objasnio je da je prodao dva stana u Beogradu i iskoristo taj novac i delimično otplati kredit.

Srednji prst za BN TV i Avaz

Komentarišući to što je novinarima ispred Tužilaštva pokazao srednji prst, Dodik je rekao da pojedini mediji iznose dugogodišnje „laži i neistine“ nanoseći mu štetu, a za to ne snose nikakvu odgovornost.

„I moja reakcija na to je bila kad sam prepoznao novinare i kamere BN televizije, s kojom godinama imam takav odnos kakav imam, i onda sam to uradio, i to je moja poruka upravo Avazu – ovaj automobil je vozio Fahru Radončića, nije vozio mene, ja sam išao svojim službenim automobilom, a ovaj je auto vozio Faru Radončića, znači vlasnika ovog Avaza (pokazuje sliku u Avazu, prim. N1). Dakle, to je njima, taj srednji prst i pokazaću ga i sledeći put“, poručio je Dodik.

Iz Tužilaštva BiH su ranije za N1 rekli da je predmet “Pavlović banka” u fazi otvorene istrage.

“Istraga u predmetu je naređena u februaru 2016. godine. U toku istrage zatražena je, između ostalog, i međunarodna pravna pomoć od Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije. Tužilaštvo BiH još uvek nije dobilo dokaze od Tužilaštva za organizovani kriminal Repulike Srbije, a isti su u fazi prikupljanja. Tužilačka odluka u predmetu će biti doneta kada budu ispunjeni svi potrebni uslovi”, naveli su.

Podsetimo, vlasnik Pavlović banke, Slobodan Pavlović poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Americi 17. decembra prošle godine.

Komentari

Vaš komentar