Dodik: Turković zloupotrebljava položaj i narušava ugled zemlje u svetu

Region 09. avg 202219:40 6 komentara
F.Z/N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković zloupotrebljava svoj položaj i narušava ugled zemlje u svetu, iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsedništva BiH.

Povezane vesti:

„Svojim delovanjem nanosi štetu svima i nastoji da nas posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koji u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda. Za nas je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom i želim da zahvalim Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumevanju situacije i odnosa u BiH“, napisao je Dodik na Tviteru, prenosi RTRS.

Ambasada Izraela u Tirani, koja pokriva i BiH, saopštila je juče da Izrael očekuje da će izmena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Turkovićeva je uputila je demarš Ministarstvu spoljnih poslova Izraela i ambasadi ove zemlje u Tirani zbog stavova iznesenih o reformi izbornog zakonodavstva BiH.

Komentari (6)

Vidi sve komentare