Dodik zbog Komšićevog govora napustio inauguralnu sednicu Predsedništva BiH

Region 16. nov 202215:036 komentara
Izvor: SRna

Bivši član Predsedništva BiH i novoizabrani predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, napustio je inauguralnu sednicu novog saziva Predsedništva BiH, nezadovoljan govorom hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića.

„Sve što je Željko Кomšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio konstitutivnu sednicu dok je on govorio“, napisao je Dodik na Tviteru.

On je naveo da Komšić ne govori istinu kada kaže da su ga izabrali građani i građanke, već ga je, rekao je Dodik, izabrao bošnjački narod, a ne hrvatski, kojeg bi Komšić trebalo da predstavlja. Po rečima Dodika, Komšić je „prevarama i lažima došao do pozicije u Predsedništvu i po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran“.

Komšić je u govoru rekao da će članstvo u NATO biti njegov primarni spoljnopolitički cilj i da je put ka tom cilju otvoren aktiviranjem Akcionog plana za člastvo (MAP) u prošlom sazivu Predsedništva BiH, čiji su članovi bili i on i Dodik.

Na to je Dodik ocenio da „ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu, postoji samo saradnja i (Komšić je) ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu“.

Komentari

Vaš komentar