Dodikov sin najavio da će tužiti američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona

Region 15. jan 202223:0031 komentara
N1

Sin srpskog člana Predsedništva BiH i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika Igor Dodik najavio je da će tužiti američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona zbog "lažnih navoda".

„Angažovaću tim advokata i pronaći način da ga tužim za lažne navode, pa će morati ponuditi bilo kakav dokaz o kako sramno tvrdi, usmeravanju javnog novca Dodikovoj deci preko Alternativne televizije (ATV)“, napisao je Igor Dodik na Tviteru.

Prema njegovim rečima, jasno je da ambasador SAD mora opravdati postupak njegove administracije, ali kako je ocenio, to mu jako loše ide.

Američki ambasador u BiH Erik Nelson izjavio je da se banjalučka ATV nije našla na udaru sankcija SAD kao medijska kuća, već kao koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše srpski član predsedništva BiH i lider vladajućeg SNSD-a Milorad Dodik i njegova porodica.

„Važno je razumeti da ATV nije sankcionisana kao medijska kuća. Sankcionisana je kao koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Dodik i njegova porodica. Dodik je usmeravao javne tendere ka svojoj deci, odnosno ka ATV-u“, kazao je Nelson za banjalučke „Nezavisne novine“.

Komentari

Vaš komentar