Dojave o bombama u 18 gradova u Hrvatskoj: “Rušiće se zgrade”

Region 05. dec 202210:41 > 11:151 komentar
Vrhovni-sud Hrvatske
Izvor: N1/Ilustracija

Dojave o bombama u zgradama pravosudnih tela stigle su jutros u čak 18 hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici. Zaposleni su evakuisani, a policija istražuje istinitost dojava. Bomba je u sudu, pisalo je u mejlu koji je jutros stigao u Vrhovni sud Hrvatske.

Odmah po dojavi evakuisani su zaposleni sudova.

Kako su za N1 rekli iz Policijske uprave zagrebačke, dobili su dojave o bombi u više sudova na području policijske uprave. Postupanje je u toku, a okolnosti se utvrđuju, rekli su za N1.

Zaposleni  splitskog Opštinskog i Županijskog suda, Opštinskog i Županijskog državnog tužilaštva, njih nekoliko stotina, evakuisano je iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi.

Tu je informaciju Hini potvrdio portparol Županijskog suda sudija Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mej u 9.24. Navodno je pisalo “Rušiće se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena”.

Na terenu je policija sa psima i trenutno je u toku pregled zgrada.

Oglasila se policija

“Jutros, 5. decembra, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protiveksplozijske službe koji proveravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana“.

Komentari

Vaš komentar