Zbog Azre je ustalo Sarajevo, osumnjičenom za njenu smrt određen pritvor

Region 29. maj 202311:35 16 komentara
Printskrin / Instagram / F.Z./N1

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor Arminu Berberoviću zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradala doktorka Azra Spahić 26. maja u 25. godini života. Azra je bila zaposlena u Domu zdravlja u Sarajevu, kao doktor medicine, a rodom je bila iz Bihaća, gde je i sahranjena.

Kako se sumnja, Armin Berberović (27) je vozeći brže od 100 km/h usmrtio automobilom marke “mercedes” Azru Spahić (25) i naneo telesne povrede dvema osobama- Almi Suljić i S.E.

Odlazak mlade devojke je pogodio mnoge građana BiH, a veliki broj ih se oprostio od nje putem društvenih mreža:

„Neke sudbine su teške i nisu fer. Jedno zašto? Bezbroj zato, ali nedovoljno za tvoje najmilije. Od nekih se stari ne oporavlja nikada. Iskreno se svim srcem molim za snagu tvojih najmilijih kako bi mogli nastaviti. Verujem da si verovala u bolje, da si videla nadu. Onda kada si u vremenu velikog odlaska mladih, odlučila ostati, pokušati, raditi u svojoj zemlji, u svom sistemu, a stradala si od strane istog. Jer disfunkcionalni sistemi rađaju ovakve po okolinu opasne pojedince. Žao mi je i nije fer“, glasi jedna od njih.

Nakon hapšenja osumnjičenog, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je navedeno da je pritvor Berberoviću predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Podsetimo, veliki broj građana Sarajeva okupio se juče u Sarajevu, gde su položili cveće i odali poštu doktorki Azri Spahić (26), koja je poginula kada je nju i njene dve prijateljice pokosio automobil kojim je upravljao Armin Berberović.

Povezane vesti

Berberović (26), kako je naknadno utvrđeno, nije imao položen vozački ispit i vozio je iznad ograničenja brzine i sa određenim procentom alkohola u krvi.

On je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog tog tragičnog događaja danas je vanredno zasedala kantonalna Vlada, koja je usvojila niz preventivnih i represivnih mera, koje bi trebalo da doprinesu bezbednosti u saobraćaju.

Nakon nesreće Vlada Kantona Sarajevo, održala je vanrednu sednicu u nedelju 28. maja.

F.Z. / N1

Zamenik premijera Emir Dedović je nakon sednice obavestio o merama koje planiraju preduzeti, a jedna od njih je pokretanje procedure za smanjenje brzine u naselju.

Tamo gde je do sada ograničenje bilo 40, predložiće se da bude smanjeno na 30 kilometara na sat, a tamo gde je bilo 60, predloženo je da se smanji na 50 kilometara na sat.

Ostale mere koje su u planu su pojačano prisustvo policije na frekventnim rasksnicama i delovima grada, povećan broj mobilnih radara i vozila-presretača te posebno pojačan policijski nadzor tokom vikenda.