Dragičević: Moja nada je Tužilaštvo BiH, imamo dokaze da su nam deca ubijena

Region 06. feb 202115:22 > 15:231 komentar
N1

Otac preminulog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke Davor Dragićević izjavio je za N1 da se sve njegove nadu polaže u Tužilaštvo BiH, kao i da postoje dokazi u vezi sa ubistvom njegovog sina. "Potez je sada na Tužilaštvu, da preuzme predmet Davida Dragičevića i da se vodi kao organizovani kriminal. Ja sam podneo prijavu protiv 13 lica koji su učestvovali u slučaju ubistva Davida", kazao Dragičević.

„Mi posedujemo dokaze da su naša deca brutalno ubijena i da iza ovih slučajeva stoji politika. U oba entiteta“, rekao je on povezujući slučaj njegov sina sa slučajem Dženana Memića, mladića koji je stradao 2016. godine u Sarajevu.

Povezane vesti

Poručio je da „dokazi govore vlastitim jezikom“.

“Tužilaštvo mora da radi, ponavljam, dokazi govore vlastitim jezikom. A imamo više dokaza da je u pitanju ubistvo. Po našim saznanjima, Tužilaštvo BiH mora da preuzme adekvatnu istragu. Ako oni ne preuzmu, ja se nemam čemu nadati. Tužilaštvo RS vodi montiranu istragu kao i vrh MUP-a, a skupština je stala u zaštitu ubica mog deteta. Moje sve nade su upućene prema Tužilaštvu BiH. Nadam se da će imati snagu, volja im ne treba jer su svi dokazi tu. Ovo će biti ili krah institucija ili neki novi početak za državu i vladavinu prava“.

Poručio je da nakon otkrivanja imena ubica i nalogodavaca, ništa neće biti isto.

„Samim sudskim procesom i otkrivanjem ubica i nalogodavaca ništa više neće biti isto. Nadam se da će narod tada shvatiti gde žive i ko su vlasti oko njih“, poručio je Dragičević.

Komentari

Vaš komentar