Dramatično spasavanje: Po mraku i kiši tražili ženu koja je upala kolima u vodu

Region 06. dec 202215:352 komentara
Izvor: Ilustracija

Policajci iz Stanice granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tokom vikenda automobilom sletela u vodu u polju Jezero, a spasioce je dočekala na stablu koje pluta, 300 metara od mesta na kom je sletela u vodu.

U policiji kažu da su im u subotu vrgorački vatrogasci javili da ih je nešto posle pet sati nazvala žena i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

U polje Jezero odmah su upućene dve policijske patrole. Zbog velikih padavina područje je bilo poplavljeno i pristup otežan, pao je i mrak, pa je lociranje žene bilo otežano. Policija je stupila s njom u kontakt i rečeno joj je da su na terenu policajci koji pokušavaju da dođu do nje.

„Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobijene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su se otišli na moguću lokaciju. Policijski službenici su koristeći se svetlosnim signalima na vozilu, megafonom, blicom na mobilnom telefonu i ulazeći u hladnu vodu pokušali da lociraju osobu“.

To je na kraju i uspelo dubrovačko-neretvanskim policajcima koji su se takođe uključili u potragu, a informaciju o lokaciji osobe prosledili su kolegama iz PU splitsko-dalmatinske.

Žena je „locirana na stablu, okružena dubokom vodom na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mesta gde je vozilo upalo u vodu“.

Policija je u blizini pronašla čamac bez vesla pa su rukama i komadima daske veslali do žene, pomogli joj da uđe u čamac i skinuli sa nje delove mokre garderobe kako bi je utoplili.

Spasena žena je čamcem prevezena na sigurno i predata Hitnoj pomoći koji su je zbog smrzavanja prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na dalji pregled.

Komentari

Vaš komentar