Dvoje srpskih državljana napadnuto u Splitu, policija traga za napadačima

Region 12. jun 202115:10 > 17:3935 komentara
Izvor: Pixabay/Michelleraponi

Splitska policija još uvek traga za nekoliko osoba koje su u noći između petka i subote, pola sata nakon ponoći, napali dvoje državljana Srbije.

Policija je saopštila da su primili dojavu kako je na području plaže Ovčice došlo do narušavanja javnog reda i mira, tokom kojeg je, za sada nekoliko nepoznatih osoba, fizički nasrnulo na dvoje državljana Srbije, starih 25 i 26 godina.

“Policijski službenici su po primljenoj dojavi izašli na mesto događaja, gde su pronašli srpske državljane. S obzirom da su na muškarcu bile vidljive modrice i ogrebotine odvezen je u bolnicu kako bi mu se pružila lekarska pomoć, ali je on to odbio”, rekla je portparolka splitske policije Antonela Lolić.

U toku je kriminalistička istraga.

Niz napada na strance, reagovao i gradonačelnik

Hrvatski mediji prenose da se na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a na meti su bili Rus i Ukrajinac. Huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, prema napisima medija, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.

Reagovao je i gradonačelnik Splita Ivica Puljak koji je javno pozvao sugrađane da zajedno stanu nasilnicima na kraj i podsete da je Split grad civilizovanih i tolerantnih ljudi u kojem više nema mesta za fizičko i verbalno nasilje.

Komentari

Vaš komentar