Dvoje zaposlenih CKB banke u Crnoj Gori osumnjičeni za proneveru 14 miliona evra

Region 21. feb 202210:20
Policija, Crna Gora
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA / Adel Omeragić

Uprava Crnogorske komercijalne banke (CKB) podnela je krivičnu prijavu protiv dvoje zaposlenih koje sumnjiči da su prisvojili 14 miliona evra sa računa oko 200 klijenata.

Vijesti navode da je CKB prijavu poslala u subotu poštom i da je predmet povodom navoda o milionskoj pljački unutar banke formirao zamenik specijalnog državnog tužioca Saša Čadjenović, i da se očekuje da započne saslušanja osumnjičenih službenika banke i proveru dokumentacije i sistema.

Iz CKB saopštili su sinoć da su kontrolom poslovanja uočili moguću zloupotrebu službenog položaja dela zaposlenih, kojom je ugroženo skoro 200 klijenata.

“ Započeli smo i nastavljamo da lično kontaktiramo sa svim klijentima kojima su ugroženi interesi, informišući ih o utvrdjenim činjenicama“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju je naglašeno da će „svaka utvrđena šteta pričinjena klijentima biti u potpunosti nadoknadjena“.

Naveli su da su o svojim saznanjima obavestili nadležne institucije sa kojima intenzivno sarađuju.

Tokom vikenda su, kako navode, Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu podneli dodatne krivične prijave zbog moguće zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju.

„Kao članica OTP grupe i najveća banka na crnogorskom tržištu, koristimo sve neophodne resurse da trenutnu situaciju razrešimo u najboljem interesu klijenata. Zbog poštovanja postupka koji sprovode nadležne institucije, uzdržaćemo se od daljeg komuniciranja pojedinosti u vezi sa pomenutim slučajem“, navodi se.

Milionska pljačka unutar sistema banke primećena je nakon što je klijent uočio nepravilnosti, a nakon toga su počele provere.

Komentari

Vaš komentar