General Savčić nedostupan organima gonjenja BiH, ni advokat ne zna gde je

Region 10. avg 202114:51 8 komentara
Printscreen YouTube/RTRS vijesti

Penzionisani general Vojske Republike Srpske i predsednik Boračke organizacije RS (BORS) Milomir Savčić nije preuzeo naredbu Suda BiH kojom mu je određen pritvor, jer ga sudski policajci nisu pronašli na kućnoj adresi, objavili su sarajevski mediji.

Navodi se da se Savčić ne javlja ni na telefon, a njegov advokat Miodrag Stojanović je policiji već rekao da ne zna gde mu se nalazi branjenik.

Povezane vesti

Sud BiH je odredio pritvor za Savčića, protiv koga se vodi postupak za genocid u Srebrenici, pošto je, kako je saopšteno iz tužilaštva, posle nametanja zakona o zabrani negiranja genocida četiri puta gostovao u medijima i govorio o dešavanjima u Srebrenici, što mu ranije donetim merama zabrane, nije dozvoljeno.

U Sudu BiH vodi se postupak protiv Savčića, bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu nekadašnje Vojske RS, zbog genocida u Srebrenici.

Optužnicom se tvrdi da je planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

Komentari (8)

Vidi sve komentare