Grad Beograd donirao Nikšiću dva miliona evra

Region 26. dec 202114:19 41 komentara
Shutterstock

Grad Beograd donirao je opštini Nikšić dva miliona evra, potvrdio je na konferenciji za medije predsednik opštine Marko Kovačević.

On je, kako prenose crnogorski mediji, kazao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i čelnik Beograda (Zoran Radojičić) ispunili obećanje dato jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću i njemu, te da je na račun Opštine Nikšić već uplaćena donacija od dva miliona evra.

Tim novcem će biti finansirano više projekata.

„Najznačajniji su rekonstrukcija ‘Široke ulice’ u Dragovoj Luci, kao i rekonstrukcija Ulice Živka Nikolića. Takođe, imamo i program podrške kulturi i sportu, gde će jedna od značajnijih stvari biti renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi ‘Dušan Bojović’ u Župi“, kazao je Kovačević.

Sredstva će takođe biti opredeljena za podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja, za projekte koje kandiduju, kao i za subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić.

Kovačević je ocenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.

„Ovo je izuzetno značajna stvar za naš grad, i pokazuje koliko je Nikšić uvažen. Ovim smo ispunili i naše obećanje da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i sugrađana. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana“, poručio je predsednik te opštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare