Građani Severne Makedonije traže smrtnu kaznu za ubistvo devojčice

Region 05. dec 202311:54 5 komentara
sudnica, čekić, suđenje, presuda
Pixabay/ilustracija

Monstruozno ubistvo maloletne V. Đ. uznemirilo je građane Severne Makedonije i region, a na društvenim mrežama pokrenuta je peticija kojom se traži smrtna kazna za ubicu devojčice.

Peticija pod nazivom „Smrtna kazna za Vanjine ubice“ se deli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilica.

Objavljen je i poziv na protest u subotu u Gradskom parku u Skoplju. U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog za ubistvo devojčice i podnelo predlog za određivanje mere pritvora.

Tražeći pravdu, građani Severne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna.

Makedonski tužilac Gavrilo Bubevski rekao je u jutarnjem proglamu TV Nova da osumnjičenima za ubistvo tinejdžerke V.G i frizera Pančea Žižovskog preti kazna od deset godina zatvora, ali i doživotna.

Podsećamo, tinejdžerka koja je 27. novembra nestala na putu do škole pronađena je mrtva. Pored nje, pronađeno je i telo frizera Panče Žežovskog (74). Glavni osumnjičeni za njihovo ubistvo je Ljupčo Palevski zvani Palčo, koji je u bekstvu, a tri osobe nalaze se u pritvoru. Policija je objavila da je u otmici učestvovao i otac devojčice kako bi iznudio novac od njene majke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare