Gradonačelnik Petrinje najavio da će državi vratiti pomoć

Region 02. jan 202115:40 > 16:20 1 komentar
N1

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović najavio je da će državi vratiti 30 miliona kuna pomoći jer se, kaže, ne gleda u ljude i štetu, već u političku pripadnost.

„Ja ga nisam vratio, rekao sam da sam prepavao noć i da sam doneo odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva za moj štab, za mene kao čoveka, jer kad pitate mene kako reagujem emotivno, mi smo ljudi, mi smo izgubili svoj grad i mi smo kamen. Kamen je tvrd i može se samo razbiti, a normalno da emotivno moramo reagovati, rekao je Dumbović.

Gradonačelbnik Petrinje poručuje da je razgovarao s premijerom i dao mu do znanja da moraju imati još snažniju komunikaciju u preraspodeli sredstava.

POVEZANE VESTI:

„Da nam se politika ili bilo kakvi sukobi uvuku u ovom trenutku koji nisu potrebni. Ne bi trebalo privatizovati ovu nesreću i govoriti mi da je moja izjava kampanja. Moja kampanja je umrla s mojim gradom, Petrinja je doživela ogromnu tragediju“, rekao je Dumbović.

Kaže i da je premijer dao reč i rekao – nemojte uopšte misliti i sanjati da nećemo dati više.

„I to je meni trebalo. A rekao sam to, jer poruka koju dajem mora biti jasna, a to je da politički ključ, osim struke, ne sme određivati sredstva. Mi smo kao štab smatrali da u tom trenutku nije bilo prihvatljivo da Glina dobije 25, a mi 30 miliona. To nije bilo u tom trenutku prihvatljivo, ali rekli su da ćemo dobiti više“, rekao je Dumbović.

Kaže i da im je potrebna pomoć svih – države, Evrope i Angele Merkel. „Ako nam oni ne pomognu, onda nam takva Evropa ne treba“, poručuje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare