Haos u vozu za Split: Platili karte, ležali na podu, nisu mogli do toaleta…

Region 07. jul 202215:06 34 komentara
Čitalac N1

Putnici su u neverici gledali u potpuni haos koji je nastao u vozu na relaciji Osijek - Zagreb - Split. Putnici satima nisu mogli do toaleta jer su podovi bili krcati onima koji uprkos karti nisu imali svoje mesto.

Detalje o ovoj vožnji iispričala je Dijana Grgić, jedna od putnica koja se ukrcala u Zagrebu i putovala do Knina.

„Ne znam je li ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vozom, ali mislim da nakon ovoga ni neću. Ja sam se ukrcala u Zagrebu u voz, ali on je putovao iz Osijeka, preko Zagreba i Knina do Splita. Ono što će Železnica verovatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda. U Zagrebu je već na stanici bilo jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni stanu u voz. Priključili su još tri vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno“, kazala je putnica, dodajući da kondukteri nisu bili na vratima, niti su kontrolisali ulazak putnika.

„Svi putnici su imali plaćene karte i rezervacije. To su sve turisti i mislim da je to prestrašna slika koju smo prikazali. Ja bih se zapitala želim li opet da posetim Hrvatsku. Ljudi su sedeli na hodnicima, spavali na svojim torbama, koferima, jedni na drugima, nije se bilo moguće probiti do WC-a“, kazala je Dijana Grgić.

Na svoje odredište stigla je sa zakašnjenjem od sat vremena, a šta se dalje događalo do Splita – ne zna. No napominje da je do Knina putovanje trajalo šest sati.

„Razgovarala sam s putnicima, jako su loše njihove reakcije, to nisu normalni i ljudski uslovi. Bili su zbunjeni jer nisu imali koga da pitaju što da rade. Bili su prepušteni sami sebi. Niko nije prekontrolisao karte”, istakla je.

Komentari (34)

Vidi sve komentare