Hapšenja zbog organizovanog kriminala u RS, među uhapšenima i pripadnik OBA

Region 09. avg 202212:11 > 12:28
Ilustracija / MUP Republike Srpske

Policija Repubike Srpske je u utorak ujutru po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke i Gradiške uhapsila četiri osobe, među kojima je i jedan pripadnik Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA).

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziv „Transporter“ i „Storidž“, a osumnjičeni su za organizovani kriminal, trgovinu drogom, odavanje tajnih podataka i zloupotrebu položaja.

Prema pisanju medija, uhapšeni pripadnik OBA Robert Radonjić je pripadnicima organizovane kriminalne grupe odavao tajne dokumente tajne službe.

Iz MUP RS je saopšteno da su u toku pretresi lokacija koje koriste osumnjičene osobe, koje će posle kriminalističke obrade biti privedene u prostorije Tužilaštva BiH.

„Akcija je usmerena na četiri osobe, osumnjičene da su duži vremenski period, kao članovi organizovane kriminalne grupe, vršile krivična dela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na osobe koje su, koristeći svoj službeni položaj, pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da ove aktivnosti predstavljaju „nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona“.

„U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja, koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija“, naglašava se u saopštenju.

Na području Banjaluke i Gradišle uhapšeni Srdjan Radjević (22), Miloš Lukajić (33), Davorin Popović (42), kao i i Robert Radonić (53), pripadnik Obaveštajno-bezbednosne službe BiH (OBA).

Komentari (0)

Vidi sve komentare