Hapšenje Kašćelana udar na „kavčane“, poručuju nadležni, sve liči na „deža vi“

Region 21. apr 202119:117 komentara

Jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan uhapšen je u Kotoru. Tereti se da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora. Osim Kašćelana, u akciji crnogorske policije uhapšeno je još šest osoba.

Vest da je uhapšen Slobodan Kašćelan mogla bi da se podvede pod „deža vi“, jer ovo je treći put u 10 godina da je Kašćelan uhapšen zbog navodnih teških krivičnih dela.

Podvig. Tom rečju je potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović opisao hapšenje Kašćelana.

POVEZANE VESTI

„Obećali smo građanima da mafija neće vladati Crnom Gorom. To se ostvaruje i ukoliko nas neko ne bude sprečio u tome, garantujem da će to biti činjenica u jednom ne tako dugom vremenskom periodu“, kazao je Abazović.

Za drugim vođom kavačkog narko-klana Radojem Zvicerom policija traga. Reč je o kavčaninu koji je pre godinu dana u Ukrajini preživeo atentat zahvaljujući supruzi koja je istrčala iz stana i pucala na napadače. Sada, međutim, crnogorska policija steže obruč.

„Deo ovog kavačkog klana jeste i grupa Veljka Belivuka u Srbiji. Oni su blisko sarađivali i ‘Principi’ su postali zapravo ogranak tog klana u Srbiji. Interesantno je da je Kašćelan sada uhapšen, a već mu se sudi za takođe teška krivična dela pred sudom u Podgorici“, navodi Bojana Jovanović, novinarka KRIK-a.

Rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je 2014. godine zbog 200kg čistog kokaina koji je navodno nestao. U međusobnim obračunima širom Evrope ubijeno je više od trideset pripadnika i jednog i drugog klana. Navodno je upravo Slobodan Kašćelan na početku sukoba poručio škaljarskom klanu – Ja sam vas napravio, ja ću i da vas uništim.

Komentari

Vaš komentar