Hapšenje sedmočlane ekipe u Crnoj Gori zbog pripreme više likvidacija

Region 24. jun 202212:47 2 komentara
Savo Prelević/AFP (ilustracija)

Barane Stefana i Martina Jankovića, Elvina i Eldina Muratovića, Vladimira Ulamu, Marka Peruničića i Stefana Mićića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da su pripremali više likvidacija.

Tužioci i inspektori Sektora za borbu protiv kriminala do tih dokaza, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, došli su analizirajući prepisku s kriptovane Sky ECC aplikacije, koju su im dostavile kolege iz Europola.

Martin Janković i Marko Peruničić, koji su uhapšeni pre dva dana, saslušani su juče pred specijalnim tužiocem Miroslavom Turkovićem.

Branioci Jankovića, advokati Zoran Piperović i Nikola Strugar potvrdili su da je tom Baraninu određeno zadržavanje. Oni, međutim, nisu željeli da iznose detalje iz istrage, obrazlažući da je predmet označen stepenom tajnosti.

Tokom akcije hapšenja u Baru policajcima je pobegao Stefan Janković, čiju kuću su inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja pretresali. Nakon što je krenuo da beži, policajci su pucali uvis u znak upozorenja. Kriminalna grupa čiji članovi su na spisku osumnjičenih bliska je škaljarskom kriminalnom klanu.

Prema informacijama iz istrage, oni su, navodno, pripremali likvidaciju više pripadnika kavačkog kriminalnog klana.

Jednog od njih, Stefana Micića SDT tereti i da je pripadnik kriminalnog klana koji su formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović, s ciljem likvidacije više osoba, među kojima i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog kolege tužioca Saše Čađenovića, sutkinje Biljane Uskoković i visokih policijskih funkcionera.