HDZ: Novinar N1, producentske kuće iz Luksemburga, pokazao bezobrazluk

Region 01. jun 202120:51 > 21:41 7 komentara
HDZ
Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Iz vladajućeg HDZ-a u Hrvatskoj poručili su da premijer i predsednik te stranke Andrej Plenković nije ušao u rat s medijima, te da je novinar TV N1 u Zagrebu Hrvoje Krešić umesto profesionalizma pokazao bezobrazluk kada je predsedniku vlade poručio da se, ako već želi da uređuje medije, javi na konkurs N1 za studente.

“Niti je premijer napustio konferenciju za medije – svakodnevno je dostupan medijima – niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo da politički odgovori analitičaru koji je deklarisani i opredeljeni levičar (Lalić) i novinaru koji umesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, poručili su iz HDZ-a na svom Fejsbuk profilu.

Iz HDZ-a su se osvrnuli na pitanje odnosno sugestiju novinara televizije N1 Hrvoja Krešića i utvrdili da “podučava premijera”.

“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažovani aktivista i umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik opozocije, podučava premijera da može da dođe da radi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu”, poručili su iz HDZ-a.

Plenković je ranije u izjavi, a na sugestiju novinara N1 Hrvoja Krešića da se – ako želi da uređuje medije – javi kod na konkurs TV N1 koji je otvoren za studente, ali se “kada se uđe unutra penje brzo po piramidi”, uzvratio “da već malo ide u duboki ofsajd”.

“Malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ovo da vi umišljate da možete nastupati ovde prema meni profesorski i glumatati tipa – dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga – to vi sebi obesite kući o nekakav ekser, pa gledajte tu poruku”, odgovorio je Plenković.

Plenković je već duže vreme oštro kritikuje rad pojednih medija i novinara u Hrvatskoj. Tokom kampanje za lokalne izbore je analitičara i profesora s Fakulteta političkih nauka u Zagrebu, Dražena Lalića, nazvao plaćenikom koji dolazi na televizije kako bi blatio HDZ-ove kandidate.

Nedavno je na pitanje novinara TV N1 u Zagrebu zašto već godinama odbija njihove pozive na gostovanja, odgovorio: “Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološki televizija.”