Hrvatska policija vratila sa granice slovenačkog ministra i njegovu majku

Region 10. feb 202118:40 1 komentar
N1 (ilustracija)

U ponedeljak poslepodne hrvatska policija je sa granice vratila slovenačkog ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, koji je prema slovenačkim medijima pokušao da pređe granicu na jednom od graničnih prelaza u Istri.

Kako javlja slovenački portal 24ur, Aleš Hojs je na granicu stigao sa majkom, ali budući da ministar i njegova majka nisu ispunjavali uslove za ulazak stranaca u Hrvatsku tokom epidemije, morali su da se okrenu i vrate kući.

Portal prepričava odgovor hrvatske granične policije, prema kome Slovenija ‘nije najavila dolazak niti jednog ministra’ i dodaju da hrvatska policija nije precizirala da li je Hojs pokušao da pređe granicu sa diplomatskim pasošem, prenosi Tportal.

Naime, slovenački državljani smeju da se kreću iz jedne u drugu statističku regiju samo ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji. Sam ministar Hojs potvrdio je da je vraćen s granice u svojstvu običnog građanina i rekao da nije pokazao diplomatski pasoš. Između ostalog, tvrdi da je hteo da proveri koliko dosledno hrvatska granična policija kontroliše razloge prelaska granice u njihovoj državi.

Takođe, tvrdi da nije prekršio slovenačke propise o ograničenju kretanja između opština, jer je nedavno kupio nekretninu u Kopru.

Komentari (1)

Vidi sve komentare