Hrvatska uputila protestnu notu Ambasadi Srbije nakon snimka iz Knina

Region 29. jan 202110:137 komentara
N1

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je u četvrtak uveče protestnu notu Ambasadi Srbije u Zagrebu, objavio je danas Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana delegacije predvođenog državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Srbije tokom poseta Hrvatskoj, te slanje poruka kojima se na najgrublji način vređa Hrvatska i propagiraju poražene velikosrpske ideje, navodi se u saopštenju posle posete Miloša Stojkovića, poverenika pravoslavnog manastira Hilandar za humanitarni rad.

Teolog i humanitarni radnik Miloš Stojković boravio je ovih dana, kao poverenik Manastira Hilandar za humanitarni rad, u poseti Šibensko-kninskoj županiji, a prilikom posete Kninu na svom Fejsbuku je, navodno, objavio da se nalazi na „srpskoj okupiranoj teritoriji“, preneli su hrvatski mediji.

POVEZANE VESTI

„Nemam nikakve veze s tom objavom, baš nikakve. Kao što se jasno može videti, ja sam označen u objavi. Nigde me na videu nema, ni mog lika, ni bilo čega. Gradonačelnik Knina Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, zagrlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim“, rekao je Stojković za portal ŠibenikIN, koji je objavio sporni video, koji je kasnije uklonjen.

Stojković tvrdi da je sporni video s Kninske tvrđave snimio neko drugi, a da se na njegovom profilu pojavio jer ga je autor označio u objavi.

„S čovekom koji je govorio šetajući pored nas po tvrđavi nemam nikakve veze. On je bio jedan od pet-šest snimatelja koji nije ni snimao našu pravu dobronamernu aktivnost, već me je, i ne samo mene, označio u objavi. Jasno je da to nije moj glas, niti ja imam išta s nečijim privatnim mišljenjem“, kazao je Stojković i naglasio da će on svoju „misiju humanosti i ljubavi nastaviti punim srcem“.

Stojković je u Kninu, Kistanjama i Đevrskama boravio u sklopu humanitarne akcije koju je organizovala organizacija „Ujedinjena Srbija“, a reč je o humanitarnom karavanu čiji je cilj obilazak srpskog stanovništva, uz naglasak na promociju mira i tolerancije.

Komentari

Vaš komentar