Hrvatski avion koji je leteo za Sarajevo – oštećen ne metkom već udarcem

Region 23. jun 202211:08 > 15:00 2 komentara
Ilustracija / Shutterstock

Avion Kroejša Erlajnza (Croatia Airlines) koji je u sredu veče iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Nakon zaprimljene informacije da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja, pa je dežurni tužlac Tužilaštva Bosne i Hercegovine zatražio je sprovođenje uviđaja uz prisustvo Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, saopšteno je ranije.

Nakon obavljenog uviđaja, Tužilaštvo je javilo da ne postoje indicije da je avion upucan vatrenim oružjem.

“Dežurni tužlac Tužilaštva BiH koordinirao je sprovođenje uviđaja koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio tim za uviđaje. Nakon sprovedenog uviđaja, prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo delovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnjaka, oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na delovanje projektila iz vatrenog oružja”, stoji u saopšenju Tužilaštva BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare