Hrvatski ministar završio u reklami za lek protiv bolova

Region 28. sep 202313:15 0 komentara
Shutterstock

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš žrtva je krađe identiteta u oglasu u kojem preporučuje lek protiv bolova u zglobovima.

“Upozoravam građane i pacijente na lažni oglas na društvenim mrežama u kojem se nedopušteno koriste moje fotografije i izjave o leku za bolove u zglobovima. Lažno oglašavanje, krađa identiteta i zloupotreba mog imena, kao i ranije drugih lekara, je za svaku osudu struke i medija, kao i za postupanje nadležnih institucija”, istakao je ministar Beroš.

Hrvatsko ministarstvo zdravlja je upozorilo na sve češću pojavu lažnih i netačnih oglasa o takozvanim lekovitim proizvodima, preparatima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui lekara iz državnog zdravstva, kao što je u primeru reklame u kojoj ministar Beroš, navodno, preporučuje lek protiv bolova u zglobovima.

Upozoravaju građane i na to da kupovina takvih lekova putem Interneta može ozbiljno da ugrozi zdravlje, zbog čegalekove treba da nabavljaju isključivo u ovlašćenim prodajnim mestima, odnosno u apotekama i specijalizovanim prodavnicama jer se u njima prodaju provereni i odobreni lekovi Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED).