Hrvatski Sabor ukinuo imunitet Borisu Miloševiću

Region 01. jul 202214:45 1 komentar
N1/arhiva

Hrvatski sabor ukinuo je u petak imunitet poslaniku SDSS Borisu Miloševiću, na predlog Mandatno-imunitetnog odbora, a na zahtev Državnog tužilaštva, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Odluka o ukidanju imuniteta donesena je jednoglasno, a glasanju je prethodilo obraćanje poslanice Mosta Marije Selak Rasudić, koja je upitala da li je Sabor „garaža za islužene političare“.

Pročitajte još

Kazala je da je Miloševiću već presudila Vlada na čelu sa Andrejem Plenkovićem, kada je, kako je rekla, odlučila da ga „katapultira“ iz Vlade u Sabor, jer očigledno ne zadovoljava moralne i političke kriterijume za Vladu.

„Šalje se poruka da oni koji nisu dovoljno dobri za Vladu, jer su pod sumnjom na korupciju, su dovoljno dobri za Hrvatski sabor”, naglasila je Selak Rasudić.

Branko Bačić iz HDZ je njen nastup ocenio kao neprimeren i nekorektan.

„Na Miloševiću kao osobi je da sam izabere način kako će dokazivati svoju nevinost, mi kolege u Saboru ne bi trebalo da sudimo ni da utičemo na rad pravosuđa i nekoga unapred da proglašavamo krivim“, rekao je Bačić.

Predsednik Sabora Gordan Jandroković dodao je da Milošević ima svoj mandat i da sa njim može da radi šta hoće.

„Niste Vi ti koji će određivati šta će neko od poslanika da čini“, poručio je Jandroković poslanici Mosta i podsetio na neke ranije slučajeve, kada su ljudi unapred osuđivani, a na kraju su bili proglašeni nevinima.

Komentari (1)

Vidi sve komentare