Incidenti na protestu zdravstvenih radnika u Mostaru

Region 25. jan 202115:15 > 18:56 2 komentara
N1 Sarajevo

Tokom današnjeg protesta Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru došlo je do incidenta kada je nekoliko osoba napalo okupljene građane.

Ivica Anić, predsednik Nezavisnog sindikata zaposlenih Univerzitetske kliničke bolnice Mostar bio je vidno razočaran nakon incidenta.

“Neka grupa je došla i tu izazvala nered. Napali su ljude koji su bili obučeni u belo i u medicinskoj opremi. Tu su doživeli udar i onda su otišli. Nije nam jasno, policija tu stoji, kordon, ljudi su napadnuti, a mi u tom trenutku ne znamo šta se dešava. To će nam se sutra dogoditi, sačekaće nas sutra… Ovo vam je živi dokaz. Zdravstveni radnici rade u COVID odelima, a evo šta se dešava”, poručio je Anić.

Jedna građanka Mostara ispričala je kako je došlo do incidenta.

“Muškarac se pojavio iza vozila Hitne i napao je jednog demonstranta, ja sam majka, i kada sam pokušala da ga sprečim, šakom me je udario. Muškarac kojeg je hteo da udari se izmakao”, ispričala je žena i dodala da je ovo žalosno.

Dve osobe uhapšene su zbog narušavanja javnog reda i mira tokom današnjeg protesta zdravstvenih radnika u Mostaru, rekao je Srni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

On je dodao da policija “prekršajno obrađuje uhapšene i da sada ne može davati više informacija o tome”.

Podsećamo, Nezavisni sindikat zdravstvenih radnika HNK-a organizovao je danas protest u Mostaru. Ponovljen je zahtev o realizaciji novog kolektivnog ugovora i najavljen štrajk glađu ukoliko se ne ispoštuje.